Herfstvakantie grote wisselsanering Boxtel

Nieuws

Gepubliceerd op 20 september 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:58 uur

ProRail laat in de herfstvakantie van donderdag 17 tot en met zondag 20 oktober negen wissels verwijderen op het emplacement in Boxtel. Ook worden er twee wissels vernieuwd en passen we in datzelfde weekend de perronhoogte op station Eindhoven Strijp-S aan.

Verwijderen wissels

Samen met reizigers- en goederenvervoerders kijkt ProRail kritisch naar het gebruik van wissels. Wanneer blijkt dat wissels in de praktijk niet worden gebruikt, kiest ProRail ervoor deze te laten verwijderen. Dat scheelt namelijk vernieuwings- en onderhoudskosten en bovendien worden zo onnodige wisselstoringen voorkomen. Op het opstelterrein (emplacement) in Boxtel verwijdert aannemer Swietelsky in de herfstvakantie negen wissels. Een daarvan is de wissel die leidde naar het ‘Duits lijntje’, de voormalige spoorlijn tussen Boxtel en de Duitse plaats Wesel.

Werkzaamheden combineren

Naast het saneren van negen wissels en de vernieuwing van twee wissels, vinden er tussen Eindhoven en Den Bosch / Tilburg ook reguliere onderhoudswerkzaamheden plaats. Verder leggen we op station Strijp-S de laatste hand aan het aanpassen van de perronhoogte zodat er op alle perrons een gelijkvloerse instap is. Door al deze werkzaamheden met elkaar te combineren benutten we de periode waarin er geen treinen kunnen rijden optimaal.

Gevolgen treinverkeer

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 oktober rijden er bussen in plaats van treinen tussen Eindhoven en Boxtel. De inzet van bussen wordt uitgebreid op zaterdag 19 en zondag 20 oktober. Dan is er namelijk geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch en Eindhoven en Tilburg. We adviseren reizigers tijdig hun reis te plannen in de reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers