Herfstvakantie: spoorwerkvakantie

Nieuws

16 oktober 2018

In Nederland is de herfstvakantie aangebroken. Wat als je dan een dagje uit gaat met de trein of gewoon wel naar je werk gaat? Hou er dan rekening mee dat ProRail in de herfstvakantie het hele land aan het spoor werkt. Check voor vertrek de reisplanner van je vervoerder.

Grote klussen

We werken onder andere aan het spoor rond Utrecht. Daar ronden we van vrijdagnacht 19 oktober tot 29 oktober de spoorverdubbeling tussen Utrecht en Leidsche Rijn af. De nieuwe sporen worden op het bestaande net aangesloten.

In het noorden van het land werken we van 16 tot 28 oktober tussen Groningen en Leeuwarden aan een betere treinverbinding tussen Groningen en Leeuwarden. Er komen kilometers meer spoor, langere perrons en nieuwe grote ongelijkvloerse spoorkruisingen.

Op de lijn Oldenzaal-Hengelo-Almelo-Deventer werken we van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober aan diverse spoorzaken. Zo schilderen we de historische perronkappen van station Hengelo, plaatsen we op delen van het traject raildempers en plegen we regulier onderhoud aan het spoorsysteem. Check voor je vertrek de reisplanner welk trein of busvervoer wordt ingezet.

En verder werken we aan de metamorfose van station Ravenstein, gelegen aan de spoorlijn tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. Dat gaat vanaf vrijdag 19 oktober drie dagen lang op de schop. Er wordt o.a. nieuwe bestrating aangelegd en nieuwe ledverlichting en nieuw stationsmeubilair geplaatst.

Zo min mogelijk overlast

De herfstvakantie voor scholen in Zuid-Nederland is van 13 t/m 21 oktober, Noord- en Midden  Nederland zijn vrij van 20 tot en met 28 oktober. ProRail gebruikt vooral de weekends en vakantieperiodes om aan het spoor te werken, omdat er dan minder mensen met de trein reizen en de overlast dus minder is. We stemmen dit altijd af met vervoerders en consumentenorganisaties.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers