Herstel spoor Doetinchem-Terborg

Nieuws

27 september 2021

Vannacht werkten we aan het spoor bij Doetinchem. Helaas is er daarbij iets mis gegaan. Treinverkeer tussen Arnhem en Winterswijk ondervindt hier hinder van. We werken met spoed aan herstel.

Update | 17.00 uur

De werkzaamheden zijn afgerond. Defecte onderdelen zijn vervangen en storingen opgelost. Laatste testen worden nu doorlopen en vanaf 18u kan de treindienst starten. Check je reisplanner!

Onderzoek

De werkzaamheden van afgelopen nacht betroffen spooronderhoud. Tijdens dit werk is er tussen Doetinchem en Terborg schade aan het beveiligingssysteem ontstaan. We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Herstel

Ondertussen voeren we herstel uit: de zogenaamde assentellers zijn we met spoed aan het controleren. Waar nodig vervangen we deze onderdelen. Daarna testen we het systeem, om daarmee de veiligheid te borgen. Verwachting is dat het treinverkeer vanmiddag vlak voor de avondspits weer kan rijden, maar we raden aan voor vertrek de reisplanner te checken.

Reisplanners

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers