Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Herstelwerkzaamheden aan het spoor in Helmond

Nieuws

19 februari 2023

Vanwege een spoorstaafbreuk in een overweg bij Helmond is er maandag 20 februari van 00.30 uur tot 12.30 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Helmond en Eindhoven.

Beton

De spoorstaafbreuk zit in een zogeheten Harmelen-overweg. Dat betekent dat het spoor in een dikke laag beton ligt. Het is de zwaarste overwegvloer die we in Nederland gebruiken. Dat maakt het herstel lastig. Vandaag, zondag 19 februari, kunnen de treinen er voorzichtig overheen rijden.

Zondag - op maandagnacht zullen de werkzaamheden plaatsvinden. Van 00.30 tot 12.30 uur is er dan tussen Helmond en Eindhoven geen treinverkeer mogelijk. Daarna is er in ieder geval tot 17.00 uur beperkt treinverkeer mogelijk. NS zet bussen in, we adviseren reizigers wel een reisplanner te gebruiken.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Goederenvervoer

Ook goederenvervoerders ondervinden hinder van deze spoorstaafbreuk. We kijken samen met hen naar mogelijke oplossingen hiervoor.

Spoorstaafbreuk

Het spoor bestaat uit aan elkaar gelaste spoorstaven. Soms gaat een spoorstaaf kapot, bijvoorbeeld door slijtage, wrijving of roest. Als een spoorstaaf is gebroken, kunnen er tijdelijk geen treinen over dit stuk spoor rijden. 

Lees meer Lees meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers