Hinder treinverkeer Utrecht CS door spoorlopers

Nieuws

Gepubliceerd op 12 juni 2020 - Laatste update: 8 september 2020 17:53 uur

Vanmiddag zijn er spoorlopers gemeld bij Utrecht. Na inspectie zijn de personen niet meer aangetroffen en kan treinverkeer weer opstarten. Check je reisplanner voor je vertrekt.

Impact op treinverkeer

Het treinverkeer rond station Utrecht Centraal heeft vrijdagmiddag hinder van spoorlopers. Kinderen zouden ter plaatse in het spoor lopen en de politie is bezig ze daar weg te krijgen. Vanwege de veiligheid en om ongelukken te voorkomen is het treinverkeer rond Utrecht Centraal stilgelegd. Hierdoor is er in verschillende richtingen impact op treinverkeer. We raden reizigers aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek. 

Spoorlopen? Nooit doen

Of het nu gaat om een ommetje met de hond, even een route afsnijden of bramen plukken: lopen langs of over het spoor is verboden. Het is namelijk levensgevaarlijk. Een trein moet vol in de remmen. Waardoor een enkele wandelaar bij het spoor meteen forse vertragingen veroorzaakt. ProRail wil spoorlopen op verschillende manieren voorkomen en tegengaan: https://www.prorail.nl/inhoud/spoorlopen-nooit-doen

Meer over:

Meer nieuws

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers