Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Hinder treinverkeer Utrecht CS door spoorlopers

Nieuws

12 juni 2020

Vanmiddag zijn er spoorlopers gemeld bij Utrecht. Na inspectie zijn de personen niet meer aangetroffen en kan treinverkeer weer opstarten. Check je reisplanner voor je vertrekt.

Impact op treinverkeer

Het treinverkeer rond station Utrecht Centraal heeft vrijdagmiddag hinder van spoorlopers. Kinderen zouden ter plaatse in het spoor lopen en de politie is bezig ze daar weg te krijgen. Vanwege de veiligheid en om ongelukken te voorkomen is het treinverkeer rond Utrecht Centraal stilgelegd. Hierdoor is er in verschillende richtingen impact op treinverkeer. We raden reizigers aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek. 

Spoorlopen? Nooit doen

Of het nu gaat om een ommetje met de hond, even een route afsnijden of bramen plukken: lopen langs of over het spoor is verboden. Het is namelijk levensgevaarlijk. Een trein moet vol in de remmen. Waardoor een enkele wandelaar bij het spoor meteen forse vertragingen veroorzaakt. ProRail wil spoorlopen op verschillende manieren voorkomen en tegengaan: https://www.prorail.nl/inhoud/spoorlopen-nooit-doen

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers