Houd het veilig in 2016

Nieuws

12 januari 2016

We hoopten het eigenlijk in 2016 niet mee te maken, maar helaas is het alweer tweemaal gebeurd; ongevallen op overwegen. Gisteravond in Heino en vandaag in Ruurlo. We doen daarom een dringende oproep: Let op bij overwegen, ook dit jaar!

In Ruurlo is vanochtend rond 10 uur een auto bij het oversteken van de overweg op een trein gebotst. Hierbij is de bestuurder helaas overleden. Over de oorzaak is op dit moment nog niets bekend.

Heino

Ook in Heino botste er gisteren een auto op een trein. Volgens de brandweer gebeurde dat toen de bestuurder te vroeg een afslag nam en per  ongeluk op het spoor belandde. De man en twee kinderen die in de auto zaten, brachten zichzelf gelukkig in veiligheid. Door het ongeval lag het treinverkeer tussen Heino en Zwolle enige tijd stil. Lokale media maakten er een bericht van.

Schrikken

Dit is geen goed begin van het jaar voor overwegveiligheid. Daarom willen we weggebruikers graag waarschuwen: let op bij overwegen! Ongevallen op overwegen worden bijna altijd veroorzaakt door weggebruikers. Meer weten over overwegveiligheid? Lees dan ons nieuwsbericht: Te veel ongevallen op overwegen

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers