Impressies toekomstige spooromgeving Vught

Nieuws

18 september 2023

Het spoor in Vught wordt deels verdiept aangelegd. Daarmee wordt de spooromgeving leefbaarder en veiliger. Voor de bewoners in Vught betekent dit een flinke vooruitgang. Wie wil zien hoe de omgeving eruit komt te zien, kan een kijkje nemen in de nieuwe projectatlas. Die geeft een beeld van de spooromgeving, nu en in de toekomst. Niet alleen in Vught, maar langs de hele route Den Bosch -Vught.

Impressies toekomstige spooromgeving

In Vught verdwijnen de overwegen en daarmee de wachttijd, wordt de hinder van de treinen minder en komt ter hoogte van het station een extra overgang voor fietsers en voetgangers.

Op diverse locaties langs het spoor in Vught zijn borden geplaatst. Die geven een impressie van hoe de omgeving er in de toekomst uit komt te zien. De impressies komen uit het Integraal Beeldkwaliteitsplan en zijn gemaakt door Next Architects. Een beeldkwaliteitsplan beschrijft de gewenste beeldkwaliteit van de bebouwing en de buitenruimte.

Benieuwd naar meer beelden van het spoor in de toekomst? Neem dan een kijkje in de zogeheten projectatlas. Daarin zijn de impressies uit het beeldkwaliteitsplan gecombineerd met eerdere ontwerpen. Het resultaat: interactieve tracékaarten waarop alle aanpassingen voor het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Den Bosch - Vught zichtbaar zijn gemaakt. In deze projectatlas bekijk je in 3D de online tracékaarten van de huidige situatie, de situatie tijdens de bouw én de eindsituatie.

  • Huidige situatie onderdoorgang Loonsebaan westzijde
    Huidige situatie onderdoorgang Loonsebaan westzijde
  • Toekomstige situatie onderdoorgang Loonsebaan westzijde
    Toekomstige situatie onderdoorgang Loonsebaan westzijde

Weten hoe de nieuwe spooromgeving eruit komt te zien? Bekijk dan hier onze online 3D tracékaarten. Weten hoe de nieuwe spooromgeving eruit komt te zien? Bekijk dan hier onze online 3D tracékaarten.

Voorbereidende werkzaamheden

Inmiddels is aannemer BAM Infra Nederland begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor het bouwen van het verdiepte spoor in Vught. De aanpassingen aan het spoor zijn omvangrijk en duren naar verwachting zo’n zeven jaar. We realiseren ons dat dit een ingrijpend project is voor de omgeving. Tijdens de bouwperiode proberen we de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Begin 2024 start BAM met de realisatie van het tijdelijk spoor.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers