Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

In reactie op...

Nieuws

6 mei 2019

Als projectteam van de Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl kunnen we ons voorstellen dat de gemaakte opmerkingen van de reizigers in de interviews ook bij onze andere lezers leven. In dit artikel reageren we daarom op de opmerkingen en geven we extra informatie.

Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl

Al enkele jaren is ProRail met de partners in dit project  bezig om de Liemers en de Achterhoek beter bereikbaar te maken. Door de spoorverdubbeling en de snelheid verhogende maatregelen kunnen treinen elkaar straks ongehinderd passeren, is er minder kans op storingen en krijgt de trein in Arnhem meer tijd om te keren. Op die manier krijgen reizigers meer tijd om over te stappen en zijn ze sneller op hun bestemming. Zo wordt het wonen en werken in de Achterhoek en de Liemers nog aantrekkelijker voor de dagelijks 21.000 reizigers die van de spoorlijn Arnhem-Winterswijk gebruik maken.

Op dit moment werkt Strukton Rail aan de spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl. Dit gebeurt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Soms is het nodig in het weekend of in de nacht te werken. Direct omwonenden van het spoor worden regelmatig vanuit het project op de hoogte gesteld.  Sommige bedrijven en bewoners worden door de omgevingsmanager Allard Postema persoonlijk geïnformeerd over de impact van de werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsmaatregelen bij afsluitingen of omleidingsroutes of aangepaste werktijden om geluidshinder te beperken. Strukton Rail en gemeenten sturen ook bewonersbrieven.  Voor inwoners die niet in de directe omgeving van het spoor wonen, zijn diverse middelen beschikbaar met veel informatie over het project. 
Kijk hier voor een overzicht.

Storingen op het spoor

We begrijpen dat storingen op het spoor vervelend zijn. Toch kunnen we dit niet altijd voorkomen. Vooral vanwege de gevoeligheid van de techniek. Soms zijn er  storingen waar we geen invloed op hebben, zoals het weer, een stroomstoring of een kapotte trein. Een ander voorbeeld is een seinstoring. ProRail doet er alles aan om deze storingen zo snel mogelijk op te lossen, waar en wanneer dat ook is. Hier leest u meer informatie over diverse soorten storingen op het spoor.

Reizigersinformatie

De communicatie naar reizigers over werkzaamheden verloopt anders dan de communicatie over storingen. Vervoerders als NS, Arriva, Keolis, Breng, Connexxion en Abellio verzorgen  aan de reizigers informatie over de treinvrije periode en de inzet van bussen. Om die reden verwijst ProRail voor meer reizigersinformatie standaard naar de informatiepagina van NS of naar de website van de andere vervoerders.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers