Informatiebijeenkomst Verbetermaatregelen overwegen Rheden

Nieuws

26 augustus 2020

Samen met gemeente Rheden heeft ProRail plannen gemaakt om de veiligheid rondom diverse overwegen in de gemeente Rheden te verbeteren. Om de omgeving te informeren organiseert ProRail samen met de gemeente Rheden op woensdag 9 september een informatiebijeenkomst. Bezoekers kunnen aan de hand van informatiekaarten zien welke werkzaamheden er de komende jaren plaatsvinden en kunnen bezoekers vragen stellen.

Verbeteren veiligheid en doorstroming verkeer

De gemeente Rheden heeft 37 overwegen en is daarmee een koploper in Nederland. Vanuit het oogpunt van veiligheid is het noodzakelijk om diverse overwegen aan te pakken, Om die reden is in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat door ProRail is samenwerking met de gemeente Rheden een pakket maatregelen samengesteld om de veiligheid en de doorstroming van het verkeer op de kruisende wegen in de gemeente Rheden te verbeteren.

Bijeenkomst in Dorpshuis Rheden

Op woensdag 9 september tussen 18:30 en 21:30 uur vindt een bijeenkomst plaats in het Dorpshuis in Rheden. Medewerkers van ProRail en de gemeente Rheden zijn daar aanwezig om meer over de plannen en de daarbij behorende  planning te vertellen. Uiteraard beantwoorden zij graag de vragen die er zijn.

Aanmelden verplicht

Vanwege de coronamaatregelen en het feit dat er maximaal 30 personen aanwezig kunnen zijn in de beschikbare ruimte, is het verplicht vooraf aan te melden via noord-oost@prorail.nl (1 persoon per adres). Naam, telefoonnummer en de informatiebehoefte voor bepaalde overwegen moeten worden aangegeven. Aan de hand van deze informatie proberen organisatoren de bijeenkomst efficiënt en ‘corona-proof’ te organiseren. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 2 september. Als er meer dan 30 aanmeldingen zijn wordt gewerkt met tijdvakken. Inwoners krijgen dan bericht voor welk tijdvak zij zijn ingedeeld.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers