Internationale aandacht voor overwegveiligheid

Nieuws

10 juni 2020

Op donderdag 11 juni is het weer International Level Crossing Awareness Day (ILCAD). De ILCAD wordt ieder jaar georganiseerd door de UIC (Union International des Chemins de Fer). Deze dag staat wereldwijd in het teken van veiligheid op overwegen.

Aanmelden

Dit jaar is er vanwege de coronacrisis geen live event, maar een webcongres met internationale sprekers, waaronder ProRaildirecteur Overwegen Anne Zwiers. Aanmelden voor het online event kan hier. 

Buitenland

Werledwijd zijn er meer dan 500.000 overwegen. Ook in het buitenland slalommen weggebruikers tussen de gesloten bomen door en steken mensen nog snel even over voor een aanstormende trein. Levensgevaarlijk! Met verschillende maatregelen en campagnes vragen landen constant aandacht voor de veiligheid op overwegen. In dit filmpje zie je hoe ze dat in BelgiĆ« doen. 

Bekijk: Ontdek het verhaal van Jeroom Slagboom

2019

Vorig jaar was Nederland gastland van de ILCAD. Meer dan 180 deelnemers vanuit de hele wereld waren in Amersfoort om van elkaar te leren en na te denken over het verbeteren van overwegveiligheid. Hier een impressie.

Bekijk: ILCAD 2019 - Summary - English version

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers