Werkzaamheden versperren deel ingang Amsterdam Centraal

Nieuws

26 mei 2023

De hoofdentree van Amsterdam Centraal is vanaf vrijdag 26 mei beperkter toegankelijk. Dit is het gevolg van werkzaamheden die plaatsvinden voor de ingang van de centrale hal. Reizigers moeten rekening houden met extra drukte in de hal. Zij worden geadviseerd een van de andere ingangen te gebruiken. De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer tweeënhalve week duren.

Asbest gevonden

Momenteel wordt de Cuypershal gerestaureerd en gerenoveerd. Hierbij is asbest gevonden. De asbest is gevonden op een plek waar geen reizigers en personeel komen, namelijk in een deel van het plafond dat zich bevindt boven het afgeschermde bouwterrein.

Lees het nieuwsbericht over deze werkzaamheden Lees het nieuwsbericht over deze werkzaamheden

Voorzorgsmaatregelen

Nadat het asbest is aangetroffen, zijn direct voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van personeel en reizigers te waarborgen. Ook zijn er zogenoemde plaktests gedaan. Dit om te kijken of het asbest zich verspreid heeft naar andere plekken in de hal.

Bij deze tests is geen asbest gevonden. Vanaf vrijdag 26 mei saneren specialisten het asbest. Hierbij worden alle benodigde voorzorgsmaatregelen getroffen. Dit om ervoor te zorgen dat er geen risico is voor reizigers en personeel die zich in de hal bevinden.

Cuypershal

De monumentale stationshal van station Amsterdam Centraal - in de volksmond Cuypershal genoemd, wordt gerenoveerd. Dat is een ingrijpende verbouwing die in het najaar van 2023 gereed zal zijn. Aannemer Anton Rail is verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Lees over deze werkzaamheden Lees over deze werkzaamheden

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers