Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Inhijsen brugdelen Rijswijk live te volgen

Nieuws

18 april 2020

Op 18 en 19 april 2020 vinden er spectaculaire hijswerkzaamheden plaats in Rijswijk. Twee brugdelen van ieder ongeveer 87 ton worden met een grote kraan op hun plek gehesen boven de Kerstanjewetering. Dit is de eerste stap naar een verbrede en verhoogde spoorbrug die geschikt is voor vier in plaats van twee sporen. Het inhijsen kun je op de voet volgen, via de webcam, foto's en berichten.

Live volgen

Ga naar prorail.nl/liveblog-rijswijk voor de webcam, video's, foto's en updates.

PHS

De spoorbrug is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer, het project waarmee ProRail het spoor geschikt maakt om meer treinen te kunnen laten rijden. De spoorbrug wordt breder en komt hoger te liggen zodat de doorvaarthoogte voor recreatievaart 1,80 meter wordt.

Een brugdeel per dag

De voorbereidingen beginnen vrijdagavond 17 april met de opbouw van de grote kraan. In de nacht worden landhoofden op hun plek gehesen die de ondersteuning vormen van de brug. Op zaterdagochtend begint het daadwerkelijke inhijsen van het eerste brugdeel. De rest van de dag is nodig voor montage en afstellen. In de avond breken we de kraan af, rijden via Rijswijk om naar de andere kant van de overweg en bouwen daar de kraan weer op. Dan volgen precies dezelfde werkzaamheden nog een keer voor het tweede brugdeel.

Bekijk: Live stream

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers