Onderdoorgang Vierpaardjes in Venlo succesvol ingeschoven

Nieuws

19 april 2024

De afgelopen week stond in het teken van het inschuiven van de nieuwe onderdoorgang Vierpaardjes in Venlo. Op donderdagavond 18 april is deze onderdoorgang op zijn plaats geschoven. Een hele intensieve en precieze, maar geslaagde klus.

Begrip en vertrouwen

Wethouder Erwin Boom: "Afgelopen weekend was de meeste overlast te verwachten. Gelukkig is alles uitstekend en volgens planning verlopen. Ik wil vooral de directe omwonenden danken voor het begrip en vertrouwen. Alles wat er gebeurt en te zien is, zie je maar eens in de zoveel jaar en kan dan ook op buitengewone interesse rekenen van vele inwoners. Ga dus vooral ook eens een kijkje nemen op de kijkerstribune aan de Broekestraat om dit met eigen ogen te aanschouwen."

 • De week begon met het verwijderen van het spoor en het 'ballastbed', om ruimte te maken voor de damwanden
  De week begon met het verwijderen van het spoor en het 'ballastbed', om ruimte te maken voor de damwanden
 • Vervolgens werd de bouwkuip gegraven
  Vervolgens werd de bouwkuip gegraven
 • In die bouwkuip werden de voorgebouwde betondekken ingeschoven
  In die bouwkuip werden de voorgebouwde betondekken ingeschoven
 • Er werd tot laat in de avond gewerkt
  Er werd tot laat in de avond gewerkt

Unieke gebeurtenis

Veel omwonenden namen een kijkje bij deze toch wel unieke gebeurtenis. Twee tunnelbakken met samen een gewicht van 300 ton, worden met tien meter per uur ingeschoven. Uiteindelijk lagen de tunnelbakken na 4,5 uur op zijn plek. Tot in 2025 werken we nog verder aan de bouw van de tunnelbak die gaat zorgen voor een veiliger, betrouwbaarder en beter bereikbaar Venlo, waar fietsers en voetgangers gescheiden van snelverkeer en hulpdiensten door het gebied kunnen reizen.  

Regiodirecteur Dimitri Kruik vertelt: "Stap voor stap wordt de indrukwekkende bouw van de tunnel gerealiseerd. Een week met veel impact midden in Venlo, dat alleen door de goede samenwerking met alle partijen kan plaatsvinden."

Treinverkeer 

Nadat het de tunnel is ingeschoven kan het spoor weer worden opgebouwd. Vanaf maandag 22 april kunnen de treinen weer rijden tussen Venlo en Roermond. Vanaf 25 april gaan er weer treinen vanuit Venlo naar Mönchengladbach en Düsseldorf.

Bezoek de website van dit project Bezoek de website van dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers