Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Julien Cayet nieuwe directeur Innovatie

Nieuws

5 december 2023

Julien Cayet start op 29 januari als directeur Innovatie en Technologische Vernieuwingen bij ProRail. De afgelopen jaren werkte Julien als directeur Technologie en Innovatie bij het internationale advocatenkantoor Loyens & Loeff en vervulde hij verschillende managementrollen bij Arcadis.

Internationale ervaring

Mirjam van Velthuizen, CFO ProRail: “Juliens kennis en visie op het gebied van technologie en innovatie is inspirerend. Hij weet nieuwsgierigheid en lef te vertalen naar concrete implementatie van innovaties. En dat gaat ons de komende jaren vooruit helpen. Niet alleen bij het opstellen van een nieuwe innovatieagenda, maar zeker ook in het sneller implementeren van innovaties. Dat is belangrijk, want innovatie is essentieel om ook in de toekomst mensen, steden en bedrijven op een duurzame manier met elkaar te kunnen blijven verbinden.”

Julien neemt ruim twintig jaar internationale ervaring mee naar ProRail op het gebied van digitale transformatie en innovatie. Zo vervulde hij diverse managementrollen bij Arcadis, waaronder Chief Digital Officer. De afgelopen jaren leidde hij onder meer de digitale transformatie van Loyens & Loeff, één van de toonaangevende advocatenkantoren in Europa. Hij behaalde zijn management-master aan de ESCP Business School in Parijs.

Hij weet nieuwsgierigheid en lef te vertalen naar concrete implementatie van innovaties.

Mirjam van Velthuizen CFO bij ProRail

Innovatie als oplossing

“Ik ben ontzettend trots om met ProRail een bijdrage te gaan leveren aan de maatschappij, aan duurzame mobiliteit”, vertelt Julien. “Innovatie biedt de relatief traditionele spoorsector een enorm potentieel om te verbeteren, te digitaliseren en te verduurzamen. Daarin ben ik heel pragmatisch: welke uitdaging hebben we, en hoe kunnen we een snellere, betere en goedkopere oplossing invoeren? En welke van alle innovaties heeft de grootste impact op reizigers, verladers en omgeving? Innovatie start dan ook niet met een nieuwe technologie, maar met iets waarvoor een oplossing nodig is.”

Innoveren

Bij ProRail kijken we altijd vooruit. Want we willen niet alleen vandaag mensen, steden en bedrijven met elkaar verbinden, maar ook morgen. Met slimme ideeën en innovatieve oplossingen werken we aan een spoor dat klaar is voor de toekomst. Dat betekent: minder volle treinen, meer treinverkeer, en minder storingen. En: zo duurzaam mogelijk.

Lees meer over innovatie Lees meer over innovatie

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers