Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Problemen met bovenleiding bij Sassenheim

Nieuws

14 oktober 2021

Als gevolg van meerdere problemen aan de bovenleiding bij Sassenheim is het enige tijd niet mogelijk geweest om treinen te laten rijden tussen Leiden en Schiphol. Momenteel is er weer beperkt treinverkeer mogelijk. We adviseren om een reisplanner te checken voordat je vertrekt.

Update | 22.00 uur

De bovenleiding boven het spoor dat donderdagmorgen vroeg beschadigd raakte is hersteld. We kunnen vanaf 22.00 uur weer beperkt treinverkeer over dit traject laten rijden. Vannacht wordt de bovenleiding van het spoor dat ernaast ligt hersteld. 

Update | 17.30 uur

Een inspecteur heeft vanmiddag ook de tweede bovenleiding gecontroleerd en heeft ook daar defecten geconstateerd. Daarom is nu besloten ook dat spoor buiten dienst te stellen. Dit heeft tot gevolg dat er voorlopig geen treinen rijden.

Sassenheim

Op 14 oktober, aan het begin van de dag, is de bovenleiding bij station Sassenheim kapot gegaan. Daardoor kon er op één van de twee sporen al niet meer gereden worden. Doordat de situatie op station Sassenheim gevaarlijk werd is dat station ontruimd. Er stopten daar toen al geen treinen meer.

Check een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers