Nederland kleurt weer oranje

Nieuws

Gepubliceerd op 26 april 2022

Meer dan ooit belooft Koningsdag dit jaar een groot feest te worden. Na twee jaar mogen we morgen eindelijk weer met vrienden en familie naar festivals en vrijmarkten. De koninklijke familie is dit jaar te gast in Maastricht.

Oranje dienstregeling

NS rijdt volgens de Oranjedienstregeling. Dat betekent dat er langere en soms ook extra treinen rijden. In enkele gevallen kun je te maken krijgen met andere vertrektijden, vertreksporen of een extra overstap. Een aantal regionale vervoerders rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. Kijk voor actuele reisinformatie rondom Koningsdag op de website van jouw vervoerder.

Raadpleeg een reisplanner

Speciale maatregelen

Ook geldt er een aantal speciale maatregelen in de treinen en op de stations. Zo is van dinsdagavond 26 april 19.00 uur tot donderdagochtend 28 april 7.00 uur het meenemen van alcohol naar het station of in de trein niet toegestaan. Op Koningsdag zijn de stations Amsterdam RAI en Amsterdam Science Park de hele dag gesloten. Check voordat je op reis gaat de reisplanner om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Namens ProRail wensen wij iedereen een hele fijne Koningsdag. Maak er een mooi feest van!

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers