Laatste fase aanpassing opstelterrein Eindhoven

Nieuws

24 februari 2022

Op 22 maart begint de voorbereiding van het aanpassen van het opstelterrein in Eindhoven. In die week voert aannemer VolkerRail bouwketen en ander materiaal aan via de ingang aan de Fuutlaan. Een maand later, op 24 april 2022 start het eigenlijke werk aan de sporen.

Modernisering opstelterrein

Het aantal treinreizigers blijft de komende jaren groeien en daarom gaan er meer treinen rijden. Aan het eind van de dag wordt een deel van deze treinen geparkeerd, schoongemaakt en onderhouden op het opstelterrein Eindhoven. De behoefte aan ruimte daarvoor wordt groter dan wat er nu beschikbaar is. Daarom is aannemer Dura Vermeer eind 2020 begonnen met het uitbreiden van het terrein aan de zijde van de Fuutlaan, ter hoogte van de tennisvelden. Nu Dura Vermeer klaar is, bereidt VolkerRail de laatste fase voor.

Wat gaat VolkerRail doen

Van de vier opstelsporen die achter de voormalige Van Gendt en Loosgebouwen liggen, vervalt er één. Op de vrijgekomen ruimte komen nieuwe, bredere en lagere serviceperrons zodat NS-medewerkers veiliger en makkelijker de treinen kunnen schoonmaken.
 
Op onderstaand kaartje zie je het blauw gearceerde werkgebied waarbinnen zij de sporen gaan vernieuwen.

Planning

De planning ziet er als volgt uit:

  • 22 maart 2022 start voorbereidende werkzaamheden
  • 24 april 2022 – eind 2022 werkzaamheden aan het spoor.
Opslagterrein en werkterrein tbv werkzaamheden opstelterrein Eindhoven
Opslagterrein en werkterrein tbv werkzaamheden opstelterrein Eindhoven

Opslagterrein en vrachtverkeer

De opslag van materiaal vindt plaats aan de kant van de Dommel (rode arcering). Daar is ook de in- en uitrit voor het vrachtverkeer.

Bouwterrein en werkverkeer

Het voormalige bouwterrein van Dura Vermeer aan de Fuutlaan wordt vanaf eind maart 2022 gebruikt door personeel van VolkerRail. Er komen op deze plek ook weer bouwketen te staan.

Zoals eerder met de omwonenden afgesproken, is de ingang aan de Fuutlaan bedoeld voor de personenauto’s en werkbusjes en niet voor vrachtverkeer. VolkerRail heeft echter op onderstaande drie momenten deze ingang nodig voor transport van groot materiaal:

  • het plaatsen van de bouwketen en voorzieningen (ca. zes transporten op twee dagen) in de week van 21 maart 2022
  • aan- en afvoer van lange spoorstaven en bovenleidingconstructies, naar verwachting begin juni 2022 (meer informatie volgt)
  • Het afvoeren van de bouwketen en voorzieningen, eind 2022.

Communicatie

VolkerRail verzorgt de bouwcommunicatie. Hiervoor komt er een inloopspreekuur en zetten zij de BouwApp in. Uiteraard worden bewoners bij belangrijke momenten ook geïnformeerd per brief.

In de BouwApp plaatst VolkerRail updates over de werkzaamheden. Hierin kunnen omwonenden en belangstellenden chatten met de contactpersoon van VolkerRail.

BouwApp

Zo krijg je de BouwApp op je telefoon of tablet: scan met je telefoon of tabletde QR-code via de gele knop hieronder. Als dit niet lukt klik dan hier of ga dan naar de appstore of Google Play store om de app gratis te downloaden. Zoek in de app naar ‘Vernieuwing opstelterrein Eindhoven.’ Open het project en klik op ‘volgen’. Selecteer betreffende doelgroep. 

Scan de QR-code

Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur vindt elke eerste woensdag van de maand van 14:00-17.00 uur plaats. Het eerste spreekuur is op woensdag 6 april 2022 in de bouwkeet (ingang Fuutlaan). Meer informatie over de werkzaamheden vind je op de projectpagina.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers