Eindhoven : Uitbreiding opstelterrein Eindhoven

ProRail breidt de capaciteit van het opstelterrein in Eindhoven uit. Door het terrein opnieuw in te richten, kunnen de sporen straks efficiënter worden gebruikt. Bouwbedrijf Dura Vermeer bouwt vijf nieuwe behandel- en opstelsporen en moderniseert de vijf bestaande. Advies- en ingenieursbureau Movares werkt de plannen uit voor de ombouw van nog eens vier sporen.

Locatie
Eindhoven
Programma
Hoogfrequent Spoorvervoer
Startdatum
2020
Einddatum
2021

Zeshonderd meter lang geluidsscherm

Om de omgeving te beschermen tegen extra geluidshinder, komt er aan de zuidkant van het opstelterrein (ter hoogte van de Fuutlaan) een geluidsscherm te staan. Dat wordt circa zeshonderd meter lang. Het bovenste gedeelte daarvan zal uit glas bestaan zodat het uitzicht bewaard blijft.

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief. Je ontvangt dan het laatste nieuws automatisch in je mailbox.

Schrijf je in

Meer treinen, meer ruimte

De uitbreiding van de opstelcapaciteit op het opstelterrein Eindhoven is onderdeel van Programma Hoogfrequent Spoor. Meer treinen betekent ook dat er meer ruimte nodig is om rijtuigen op te stellen en schoon te maken.

Steeds vaker de trein

Steeds meer mensen reizen dagelijks met de trein. Om die verwachte groei op te vangen, werkt ProRail samen met vervoerders aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer op het traject Breda-Eindhoven. De uitbreiding van het opstelterrein in Eindhoven maakt hier deel van uit.

Lees meer over dit programma

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers