Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Eindhoven : Uitbreiding opstelterrein Eindhoven

Al sinds 2018 iedere tien minuten een trein van en naar Amsterdam. Op weg naar 2028 volgt er ook een intensivering van de intercitydienst en spoorverbinding naar Breda. Meer treinen betekent ook dat er meer ruimte nodig is op het opstelterrein. Daarom wordt het opstelterrein Eindhoven klaargemaakt voor de toekomst.

Locatie
Eindhoven
Programma
Hoogfrequent Spoorvervoer
Startdatum
2020
Einddatum
2023

Klaarmaken voor de toekomst

Het opstelterrein in Eindhoven krijgt te maken met meer materieel, een drukkere dienstregeling en kortere servicetijden. Om dat allemaal in goede banen te leiden, gaan we de capaciteit van het terrein vergroten. Zo kunnen de vele treinen snel en grondig worden schoongemaakt, onderhouden en staan ze weer pico bello klaar voor de volgende dag.

Drie fases

De werkzaamheden hebben we in drie fases verdeeld. De reden hiervoor is dat de treinen ook tijdens de werkzaamheden op het opstelterrein opgesteld, schoongemaakt en onderhouden worden. Elke fase heeft een eigen locatie en eigen planning.

Dit zijn de drie locaties waar we opeenvolgend aan de slag gaan
Dit zijn de drie locaties waar we opeenvolgend aan de slag gaan

Planning

22 maart 2022 - Start voorbereidende werkzaamheden

24 april 2022 t/m eind december 2022 - werkzaamheden aan het spoor

Nieuws over dit project

Minder hinder dankzij schermen

Op het opstelterrein worden zowel overdag als ’s nachts treinen treinen schoongemaakt en geïnspecteerd. Dit kan gepaard gaan met geluidhinder. Meer opstelcapaciteit heeft als gevolg dat het opstelterrein intensiever wordt gebruikt en de overlast voor de omgeving kan toenemen.

Om de omgeving te beschermen tegen extra geluidshinder, is er aan de zuidkant van het opstelterrein (ter hoogte van de Fuutlaan) een geluidsscherm geplaatst van circa zeshonderd meter lang. Afhankelijk van de locatie zijn ze tussen de twee en zes meter hoog.

Planning

Dit project wordt uitgevoerd in drie fases op drie locaties. De eerste fase is in april 2021 afgerond en in gebruik genomen.

Bekijk de planning

Steeds vaker de trein

Steeds meer mensen reizen dagelijks met de trein. Om die verwachte groei op te vangen, werkt ProRail samen met vervoerders aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer op het traject Breda-Eindhoven. De uitbreiding van het opstelterrein in Eindhoven maakt hier deel van uit.

Lees meer over dit programma

Gerelateerde projecten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers