Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer : Breda - Eindhoven

Een snel en hoogfrequent spoornetwerk vergroot de aantrekkingskracht van het spoor. Daarom maken wij het mogelijk dat er tussen Breda en Eindhoven straks elk uur een derde en vierde Intercity rijden.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 17 april 2024.
Startdatum
2022
Einddatum
2028

Meer Intercity’s

Daarbij rijden er tussen Breda en Tilburg dan ook twee treinen vanuit Roosendaal naar Tilburg, Den Bosch en Nijmegen. Ook rijden er dan vier sprinters per uur tussen Breda en Tilburg. Nu zijn dat er nog twee.

De toekomst

Dit programma is onderdeel van het overkoepelende Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Hierin werkt ProRail samen met vervoerders aan meer reizigerstreinen op de drukste trajecten. Zo koppelen we steden beter aan elkaar, de Randstad beter aan de rest van het land én Nederland aan de rest van Europa.

Naar het hoofdprogramma

Voldoende ruimte voor goederenvervoer

De dienstregeling op het traject Breda-Eindhoven hangt samen met de dienstregeling op de Hogesnelheidslijn, de route Den Haag-Rotterdam-Eindhoven en de intercity’s tussen Roosendaal, Tilburg, Den Bosch en verder naar Nijmegen en Zwolle.

Ook moet er voldoende ruimte zijn voor het goederenvervoer. Dit betreft goederentreinen vanuit, bijvoorbeeld, Zeeland en Antwerpen die via de Brabantroute blijven rijden.

Projecten in dit programma

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers