Tilburg : Meer treinen, nieuw perron

ProRail blijft station Tilburg vernieuwen. Het station heeft in 2015 al een nieuwe doorgang gekregen en het ‘kroepoekdak’ is opgeknapt. In 2020 en 2021 openden we nieuwe fietsenstallingen aan de noordzijde en aan de zuidzijde. Als volgende stap gaan we het spoor aanpassen bij station Tilburg, station Tilburg Universiteit en het spoor tussen deze beide stations.

Locatie
Tilburg
Programma
Hoogfrequent Spoorvervoer
Startdatum
2021
Einddatum
2024

Vierde perron

Een belangrijke onderdeel is de bouw van een vierde perron op station Tilburg, zodat er meer ruimte is voor reizigers en er meer treinen kunnen aankomen en vertrekken. Net zoals de vorige aanpassingen op en rondom station Tilburg, maakte architectenbureau cepezed hiervoor het ontwerp.

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe perron optimaal bereikbaar is, passen we ook de sporen aan. Daarnaast voeren we nog werkzaamheden uit aan perron 1 en het relaishuis aan de westzijde van perron 1. Deze krijgen beiden een opknapbeurt.

De BouwApp

Aannemer DuraVermeer voert de werkzaamheden voor ons uit. Wil je op de hoogte blijven? Download dan de BouwApp via Google Play of de App Store. Via deze app word je direct op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen.

Meer informatie

Tilburg Universiteit

We passen op station Tilburg Universiteit de perrons aan. Er komt meer ruimte en nieuw meubilair voor reizigers. Ook voeren we werkzaamheden uit aan het spoor, zoals de aanpassing van bovenleidingen en seinen en wissels.

Tussen station Tilburg en Tilburg Universiteit

Daarnaast voeren we werkzaamheden uit aan de sporen evenwijdig aan de Tilburg Universiteit Park & Ride, het Kwekerijpad en de Beelaarts van Bloklandstraat. Hier verplaatsen we bovenleidingspalen en vernieuwen we de draagconstructie, zodat die weer toekomstbestendig is.

Steeds meer reizigers

Steeds meer mensen reizen dagelijks met de trein. Om die groei op te vangen, werkt ProRail samen met vervoerders aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer op het traject Breda-Eindhoven. De aanpassingen aan station Tilburg maken hier deel van uit.

Meer over het programma

Meer weten of vragen?

Heb je vragen over de werkzaamheden? Dan kun je contact opnemen met het projectteam van DuraVermeer. Dat kan via de BouwApp of per e-mail.

Mail het projectteam

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers