Vijf dagen spoorwerk in Tilburg

Nieuws

7 augustus 2023

In augustus werken we op veel plekken tegelijk op en rondom het spoor in Tilburg; vanaf Tilburg Reeshof tot aan Udenhout. Hierdoor is het spoor van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus vijf dagen buiten dienst. We combineren werkzaamheden zodat we optimaal gebruikmaken van deze vijfdaagse. Voor reizigers wordt vervangend busvervoer ingezet.

Station Tilburg

De werkzaamheden maken deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoor. Doel daarvan is door heel Nederland meer treinen te kunnen laten rijden.

Bouwbedrijf Dura Vermeer werkt in augustus aan de afbouw van het vierde perron, legt kabels onder het spoor aan en plaatst nieuwe seinen op en rondom station Tilburg. Na augustus zijn we nog niet klaar: voorjaar 2024 passen we het spoor aan zodat het mogelijk is dat treinen kunnen stoppen bij het nieuwe perron. Daarna wordt dit perron dus ook in dienst genomen.

Lees hier meer over het Programma Hoogfrequent Spoor

Vierde perron

“We hadden natuurlijk graag gezien dat we alle werkzaamheden rondom het station van Tilburg en het vierde perron nu in één keer konden afronden”, vertelt projectmanager Anton Korlaar van ProRail. “Helaas maakten leverantie- en capaciteitsproblemen een goede voorbereiding voor de ombouw van het emplacement lastig. Hierdoor moeten we dus begin 2024 nog een keer hinder veroorzaken. In samenwerking met Dura Vermeer konden we de planning wel zo aanpassen dat er de komende dagen al heel veel werk verzet wordt. Daarmee komt de ingebruikname van het vierde perron steeds dichterbij!”

Projectdirecteur Dura Vermeer Frank Heijerman vult aan: “In samenwerking met ProRail lukte het ons de werkzaamheden voor PHS in Tilburg te combineren met die aan perron 4. Goede samenwerking tussen Dura Vermeer en ProRail is cruciaal om beide projecten tot een succes te brengen.”

Volg het werk

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van PHS Tilburg? Volg het in de Dura Vermeer Bouwapp.

Spoorwerk elders in Tilburgs

In de vijfdaagse periode voeren we in Tilburg ook onderhoud en ander werk aan het spoor uit.

  • Station Tilburg Reeshof. We brengen het spoor bij de perrons een klein stukje omhoog voor een gelijke instap met de trein.
  • Station Tilburg Universiteit. We vervangen op perron 1 de perronkeerwanden en de hellingbaan van perron 2/3 wordt volledig vernieuwd. Gelijktijdig werken we aan de bovenleiding tussen de Zwartvenseweg en Ringbaan West.
  • Tilburg Oost. Op het spoor tussen de Heuvelring/NS Plein en het Wilhelminakanaal vervangen we meerdere bovenleidingsportalen. Ook voeren we onderhoud uit aan treinbeveiliging.
  • Udenhout. We vernieuwen de overweg Brem. De huidige betonnen vloer van de overweg wordt vervangen door een vloer met rubberplaten: een zogenaamde STRAIL-overweg. Hierdoor kan de overweg weer jaren mee.

Zomerwerk

Ieder jaar weer: in de zomer werken we aan het spoor. En ieder jaar heeft dat vervelende gevolgen. Voor reizigers en omwonenden. Het geeft drukte in trein, bus en op het station. Het zorgt voor files, lawaai en stof in je tuin. Kan dat nou niet anders? Waarom doen we dat?

Lees meer Lees meer

Raadpleeg de reisplanner Raadpleeg de reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers