Laatste loodjes voor de spoorverdubbeling

Nieuws

2 december 2018

Het verdubbelde spoor tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn is al weer een maand in gebruik. Tot de kerstvakantie zijn we nu nog bezig met de laatste loodjes, zoals het herstel van het wegdek. Er worden diverse verkeersmaatregelen getroffen. Voor de weggebruiker betekent dat helaas nog even door de zure appel bijten.

Drie locaties

De aannemer werkt op drie locaties:

  • Asfaltering, inclusief de aanbreng van verkeerslussen, bij het spoorviaduct Cartesiusweg. Aan de noordzijde herstellen we ook de tijdelijke in-en uitrit en verplaatsen we de bushalte weer terug naar de oorspronkelijke locatie.
  • Herstel van het voet- en fietspad langs de Keulsekade;
  • Elektronweg: asfaltering van weg en fietspad.

Verkeersmaatregelen

De werkzaamheden gaan helaas gepaard met hinder voor de weggebruiker. Op sommige momenten is het nodig om de weg of het fietspad (deels) af te sluiten, waarbij het verkeer beurtelings langs het werk wordt geleid, of helemaal wordt omgeleid. Fietsers zullen op sommige momenten vanaf de Schoenerstraat via de overzijde van het viaduct Cartesiusweg moeten rijden. Verkeersbegeleiders zijn ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden.

Cartesiusweg

De werkzaamheden op de Cartesiusweg starten dinsdagavond 4 december vanaf 20:00 en duren als alles goed gaat tot vrijdagochtend 7 december 06:00. Er wordt ook ’s nachts gewerkt. Dinsdagnacht 18 december zullen de verkeerslussen opnieuw worden aangebracht.

Herstellen straatwerk ter hoogte van bushalte

Het herstellen van het straatwerk ter hoogte van de bushalte aan de Cartesiusweg staat gepland vanaf dinsdagavond 11 december 20:00 tot donderdagochtend 13 december 06:00.

Herstellen fietspad oostelijke zijde Cartesiusweg

Maandag 10 december en dinsdag 11 december wordt er overdag gewerkt aan het herstel van het fietspad aan de oostelijke zijde van de Cartesiusweg. Fietsers en voetgangers worden verzocht om vanaf de Cremerstraat over te steken en via de westelijke onderdoorgang hun weg te vervolgen. Verkeersbegeleiders zijn ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden.

Keulsekade

De werkzaamheden starten maandag 3 december tot en met vrijdag 7 december. Overdag kunnen fietsers en voetgangers veilig passeren met behulp van verkeersregelaars. Dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht is er sprake van een volledige afsluiting van het fietspad.

Elektronweg

De werkzaamheden starten op maandagochtend 10 december en worden dinsdagochtend 18 december afgerond. In het weekend wordt er niet gewerkt.

BAM verwacht alles op 18 december af te ronden. Dan is, 2 jaar na de start in november 2016 en binnen de planning, het project van de spoorverdubbeling afgerond.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers