Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Landelijke maatregelen rondom trillingen

Nieuws

13 juni 2019

Staatssecretaris Van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) kondigde in 2018 voor landelijk beleid extra acties aan. Die moeten leiden tot meer inzicht in trillingshinder, hoe het wordt ervaren en wat eraan te doen is (beleid en maatregelen). Dit is een complex en tijdrovend proces.

Er zijn wel acties in gang gezet die dit jaar worden afgerond. Zo loopt er op verzoek van het ministerie een proef met langzamer rijden in de nachtperiode tussen Meteren en Boxtel. En wordt het schadeprotocol zoals dit door ProRail wordt toegepast met betrekking tot het beoordelen van schade geactualiseerd.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ontwikkelt een model om trillingen eenduidiger te berekenen. Ook gaat het RIVM hinder en slaapverstoring bij omwonenden onderzoeken. Alle resultaten helpen mee om de juiste maatregelen tegen trillingen te kunnen nemen. 
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers