Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Landelijke storing hindert treinverkeer (update)

Nieuws

31 mei 2021

Door een storing in ons telefoniesysteem was het maandagmiddag 31 mei voor ProRail treinverkeersleiding niet mogelijk om contact te leggen met treinmachinisten. Omdat dat voor een veilige dienstregeling essentieel is, moest het treinverkeer grotendeels worden stilgelegd. Op dit moment is de telefoonstoring opgelost en wordt het treinverkeer weer stapsgewijs opgestart.

Update: 17:45 uur

Op bijna alle trajecten rijden reizigersvervoerders op dit moment elk half uur een Intercity en / of een Sprinter. We proberen de komende uren waar dat kan meer treinen te laten rijden. Op een aantal trajecten kunnen reizigers vanavond nog hinder ondervinden. We adviseren daarom om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. We verwachten dat iedereen vanavond weer met de trein op de plaats van bestemming kan komen. Naar verwachting kan morgen weer een normale dienstregeling worden gereden.

Stapsgewijs treinverkeer hervatten

Het telefoonnetwerk wordt weer opgestart, waardoor NS sinds 16:00 uur weer stapsgewijs treinen kan laten rijden. Het streven is om op elk traject minimaal één trein per uur te laten rijden. Ook het internationaal en regionaal treinverkeer en goederenvervoer wordt weer opgestart.

Hinder

Reizigers ondervinden in elk geval nog de hele avond hinder van de storing. Dat vinden we, net zoals de vervoerders, heel vervelend voor alle reizigers!

We adviseren reizigers om de reisplanner kort voor vertrek te raadplegen of voor ander vervoer te kiezen.

Check een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers