Lange trein voor lange latten

Nieuws

Gepubliceerd op 10 december 2015 - Laatste update: 14 augustus 2020 22:11 uur

De eerste sneeuw is inmiddels gevallen in de Oostenrijkse bergen, en dat is goed nieuws voor de Nederlandse wintersportliefhebbers. En wat is er nu relaxter dan per trein naar Oostenrijk reizen? Vanaf vrijdag 18 december kan dit met een nieuwe, rechtstreekse treinverbinding naar Oostenrijk: de Austria Express.

Zonder oponthoud de grenzen over

De Austria Express start in België en rijdt via Nederland en Duitsland naar Oostenrijk. Instappen is mogelijk op de stations Roosendaal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Bosch en Venlo. Door de inzet van moderne locomotieven kan de trein ongestoord doorrijden bij de landsgrenzen, er hoeft niet meer van locomotief gewisseld te worden. Dit levert een uur tijdswinst op. De Austria Express is de langste personentrein die in de nieuwe dienstregeling 2016 rijdt: 440 meter lang. Ruimte genoeg dus voor alle lange skilatten en snowboards! De trein vertrekt elke vrijdagavond in de periode 18 december tot 20 maart 2016. 

Toegang tot het spoor

De nieuwe treindienst wordt aangeboden door het bedrijf Railpromo. Zij verzorgen meerdere diensten voor gezelschapsvervoer. Voor speciaal personenvervoer op het Nederlandse spoor geldt de regel ‘open toegang’: elke spoorwegonderneming mag dat verzorgen op ons spoornet. Waarbij ze natuurlijk aan de wettelijke voorschriften met betrekking tot materieel en personeel moeten voldoen.  Op ons net zijn meer dan 40 spoorwegondernemingen actief. Acht vervoerders houden zich bezig met openbaar personenvervoer, op basis van de vervoersconcessie die zij hiervoor van de overheid hebben ontvangen.

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers