Lego, Marco of design? Ga voorbereid op pad!

Nieuws

11 oktober 2016

Reis je deze vakantie naar Utrecht voor Lego World, naar Eindhoven voor de Dutch Design week of ga je meezingen met Marco in de Ziggo Dome? Klinkt als een goede besteding van je vakantie! Reis je met de trein? Vergeet dan niet om je treinreis vooraf te plannen, want ook deze vakantieweken worden sporen en stations op tal van plekken vernieuwd.

Bekijk: Ook tijdens de herfstvakantie gaan we door...

Vernieuwing spoor  

Tijdens de herfstvakantie vernieuwen we sporen rondom Eindhoven en Utrecht. We maken hier nieuwe overwegen, bovenleidingen, sporen en wissels. Ook op het traject Alphen a/d Rijn – Leiden en Alphen a/d Rijn – Woerden gaan we aan de slag. Bij Leiden Lammenschans werken we aan een nieuwe spoorwegonderdoorgang. We verwijderen de oude overweg en brengen damwanden en palen aan. Als de nieuwe onderdoorgang in 2017 af is, kunnen auto’s, fietsers en voetgangers veilig onder het spoor door.
Dan zijn we nog aan het werk tussen Zutphen en Winterswijk, hier vervangen we overwegen en vernieuwen we 10 kilometer spoor. Eens in de zoveel tijd is dat nodig, want alles wat buiten ligt en veel wordt gebruikt, slijt. Zo zorgen we voor veilig en betrouwbaar treinverkeer.

Herfstwerkzaamheden oktober 2016
Herfstwerkzaamheden oktober 2016

Keersporen voor Tata Steel

En last but not least plaatsen we op het traject Beverwijk – Uitgeest nieuwe keersporen voor Tata Steel en we verlengen het bestaande keerspoor. Zo kunnen goederentreinen, die door de Velsertunnel rijden, straks keren om naar Tata Steel gaan. Tegelijkertijd maken we zo meer ruimte voor reizigerstreinen op de Zaanlijn. Wil je meer weten over deze of andere geplande werkzaamheden tijdens deze herfstvakantie? Ga dan naar prorail.nl/vernieuwt.

Voorbereid op reis

Dus ben je van plan om op pad te gaan? Bereid je voor en check de reisplanner van je vervoerder en voorkom onaangename verrassingen.  

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers