Lekker bouwen tussen Alphen en Gouda

Nieuws

12 april 2017

ProRail is aan het werk tussen Gouda en Alpen aan den Rijn. In opdracht van de provincie Zuid-Holland stampen we binnen een jaar en met zo min mogelijk overlast een nieuw station uit de grond tussen Gouda en Alphen aan den Rijn: Boskoop Snijdelwijk. We beginnen half april. Eind dit jaar is het station al klaar voor gebruik.

Werkzaamheden

De aannemer start voor de bouw van station Boskoop Snijdelwijk over een paar dagen met de inrichting van het bouwterrein en sloop- en funderingswerkzaamheden voor het perron. Van 22 tot en met 25 april rijden er geen treinen tussen Alphen en Gouda, zodat we samen met de aannemers veilig aan het spoor kunnen werken.

Ook tussen 8 en 30 juli rijden er geen treinen op dit traject. Dan bouwen we onder andere het perron van station Boskoop Snijdelwijk en passen we de spoorlijn aan, zodat hier in het najaar vaker treinen kunnen rijden. Tegelijkertijd maken we dan de spoorwegovergang aan de Snijdelwijklaan veiliger voor fietsers en voetgangers. Het perron en het voorplein richten we tussen augustus en december in met alle reizigersfaciliteiten.

Verbeteringen

“Door de bouw van het nieuwe station wordt het straks makkelijker en prettiger om de trein te pakken op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda”, aldus Helga Cuijpers, regiodirecteur van ProRail. "ProRail is in januari begonnen met de bouw van station Waddinxveen Triangel, nu komt daar Boskoop Snijdelwijk bij," aldus gedeputeerde Floor Vermeulen. "Zo werken we stapsgewijs aan de verbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda."

Wethouder Tseard Hoekstra van Alphen aan den Rijn is blij dat de bouw van het station begint. "De bewoners van de Snijdelwijk hoeven straks niet meer met de fiets - of zelfs met de auto - naar de treinstations in de omgeving om per openbaar vervoer te reizen. Er komt een mooi stationsplein met voorzieningen voor de reizigers, zoals fietsenstallingen, extra parkeerplaatsen en een Kiss & Ride."

Verbeteren openbaar vervoer

Het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk maakt onderdeel uit van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland samen met ProRail, NS en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Gouda de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda willen verbeteren. Behalve in Boskoop komt ook in Waddinxveen een nieuw station: Triangel. Daarnaast wordt het spoor gereed gemaakt om de treinen vaker te laten rijden, waardoor reizigers op dit traject in het najaar van 2017 elk kwartier op de trein kunnen stappen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers