Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Leveranciersdag: lessen uit de natuur

Nieuws

13 november 2018

Maandagmiddag 13 november ontmoetten leveranciers en ProRailers elkaar tijdens de eerste leveranciersdag. Met meer dan 130 deelnemers was het een volle bak.

Zaaien en oogsten

Het thema van de dag was 'wie zaait zal oogsten'. In de Moestuin in Utrecht kwamen ons bekende én onbekende leveranciers bij elkaar om kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. De dag werd georganiseerd door de afdelingen Asset Management en Procurement.

Toekomst

Dagvoorzitter en ProRail-directeur Procurement Dimitri Kruik riep als eerste Karel van Gils op het podium. De directeur van de afdeling Asset Management schetste de toekomstvisie en de ambities van ProRail. Termen als duurzaamheid, voorspellend onderhoud, digitalisering en het gebruik van big data liepen als rode draad door zijn verhaal. 

'Gekke' mieren

Vervolgens gingen boswachter Arjan Postma en zijn hond Skipper in op wat we kunnen leren over samenwerking en efficientie in de natuur. Zo pleitte Postma om vooral samenwerking te zoeken met partijen die niet voor de hand liggen en zover mogelijk bij je eigen business vandaan, zoals bomen en schimmels doen om te groeien.

Ook vertelde hij over de verschillende rollen van mieren in hun kolonie, waarbij de rol van de 'gekke' mier is om zijn nek uit te steken, op onderzoek uit te gaan en anderen ervan te overtuigen dat hij een betere plek voor het nest heeft gevonden. Ook organisaties heben ook zulke mieren nodig om vooruit te komen. 

Zaaisessies

Na dit inspirerende verhaal gingen de deelnemers in verschillende zaaisessies uiteen om in kleiner groepen samen verder te praten over één specifiek onderwerp.

Thema's bij deze sessie waren onder meer de digitalisering van het spoor, de rol van de leverancier, innovaties en het hergebruik van materialen. Daarna was er de mogelijkheid om te netwerken en de dialoog aan te gaan tijdens de afsluitende borrel.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers