Let op: dit weekend werkzaamheden op Utrecht Centraal

Nieuws

8 oktober 2015

Komend weekend staan er rond Utrecht Centraal de nodige werkzaamheden gepland, onder meer in verband met de vernieuwing van spoor 22. Ook de bijbehorende bovenleiding en beveiliging gaan op de schop. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer, dus voorkom verrassingen en raadpleeg voor vertrek altijd even de NS Reisplanner op ns.nl.

Wie aan de noordzijde station Utrecht uitrijdt, kan zien hoe daar enkele sporen over een fly-over liggen. Eén daarvan is spoor 22. Bouwprocesleider Rob van der Hek van ProRail: “Dat deel van spoor 22 wordt dit weekend in één keer volledig gedemonteerd, weggenomen en vernieuwd. Een beetje bijzonder is dat we het deel in de bocht meer ‘in verkanting’ gaan leggen; de ene rails komt hoger komt te liggen dan de andere. Dankzij die helling kan de trein daar straks sneller rijden, maar het is ook fijner voor het rijcomfort van de reizigers.”
Alle disciplines doen dit weekend mee, want: “alles moet op de nieuwe situatie worden aangepast: de baan, het spoor, de bovenleiding, de beveiliging en de kabels en leidingen. Een integraal draaiboek is dan uitermate belangrijk, zodat het in chronologische volgorde gebeurt en we elkaar niet in de weg lopen.” En na het weekend? “Dan kan er gewoon weer gereden worden.”

Werkweekend

Vrijdag 9 oktober 23.00 uur – maandag 12 oktober 05.30 uur.
Lees meer over deze en andere werkzaamheden in de Folder spoorvernieuwing rond Utrecht
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers