Lichtfestival GLOW begint natuurlijk met ‘Space’

Nieuws

Gepubliceerd op 10 november 2017 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:17 uur

Komt u ook met de trein naar GLOW? Dan is ‘Space’ het nieuwe, 90 meter lange lichtkunstwerk op station Eindhoven het ideale startpunt voor een bezoek aan dit jaarlijkse lichtevenement. ‘Space’ hangt in de oude passage en is gratis te bewonderen!

Het lichtfestival GLOW in Eindhoven is met bijna 750.000 bezoekers een grote publiekstrekker. Veel bezoekers komen met de trein. En hoewel ‘Space’ officieel geen onderdeel uitmaakt van het evenement, is het niet meer dan logisch hier toch even langs te lopen. Immers gemaakt door lichtkunstenaar Daan Roosegaarde, is 'Space' één grote lichtervaring. Met z’n lengte van 90 meter, kunt u er ook bijna niet omheen.

NS GLOW TrainJam

Een andere, goede reden om wat langer op het station te blijven is TrainJamm, de NS-GLOW experience. Op het station heeft NS een 4-persoonszitruimte uit de trein omgetoverd tot een interactieve speelruimte van muziek en licht. Hier kunnen fysieke objecten - 3d geprint - op een touchscreen worden gezet om zo je eigen ‘GLOW’ muziekclip te produceren. De tafel zorgt voor een sociale kern, de interactie met fysieke objecten maakt het toegankelijk voor iedereen.

Mondriaan

Ook de moeite waard om nog even langs te lopen is de in neonlicht uitgevoerde uitspraak van kunstenaar Piet Mondriaan: 'Conventie, een soort herinnering, is het grootste beletsel om te genieten van leven en kunst.’  Dit kunstwerk dateert uit 1996 en is recent helemaal opknapt. Het hangt in de stationshal aan de centrumzijde.

Vernieuwing station Eindhoven

ProRail, NS en de gemeente Eindhoven hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om het station te vernieuwen. Dat was nodig om het groeiend aantal reizigers op te vangen en het station beter toegankelijk te maken. De werkzaamheden zijn nu bijna klaar. NS legt op dit moment de laatste hand aan de vernieuwing van de stationshal aan de centrumzijde. Volgend jaar wordt het station feestelijk geopend.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers