Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Lift spoor 1-2 Amersfoort Centraal buiten gebruik

Nieuws

21 juni 2024

ProRail gaat op station Amersfoort Centraal de trap en roltrap naar spoor 1-2 aanpassen. Hiervoor moet de lift naar datzelfde perron vanaf maandag 1 juli buiten gebruik gesteld worden. De motoren van de lift bevinden zich in de ruimte onder de roltrap. Om de roltrap zo lang mogelijk in dienst te kunnen houden, verwijderen we van tevoren alvast de motoren van de lift. Vanaf 29 juli werkt de lift weer.

Gevolgen voor reizigers

Tijdens de periode van de werkzaamheden is er geen lift op perron 1-2 beschikbaar. Reizigers kunnen gebruik maken van de (rol)trap. Als voor jou het reizen per trein uitsluitend mogelijk is met behulp van een lift op het station, dan kun je in de periode dat de lift het niet doet in- of uitstappen op station Amersfoort Schothorst. Om vanaf daar verder te reizen, kun je gebruik maken van een taxi. Je kunt deze taxi kosteloos boeken vis NS Klantenservice, via 030 751 5155.

Let op: door grootschalige werkzaamheden is er van 12 tot 29 juli geen treinverkeer van en naar Amersfoort Centraal.

Lees meer over die werkzaamheden Lees meer over die werkzaamheden

Toegankelijkheid

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage, een rolstoel of als je een functionele beperking hebt. Daarom maken wij onze stations toegankelijk voor álle reizigers.

Lees meer over dit onderwerp Lees meer over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers