Lift op station Rotterdam Blaak buiten dienst

Nieuws

16 februari 2022

De lift naar spoor 1/2 op station Rotterdam Blaak voor de trein richting Den Haag Centraal is buiten dienst. Dit komt doordat er een hoogwerker tegen de lift is gebotst tijdens schoonmaakwerkzaamheden. Hierdoor is de lift dusdanig beschadigd dat het niet veilig is om de lift nog te gebruiken.

Vervanging

De liftkooi moet mogelijk worden vervangen. Dit gaat nog enkele maanden duren. Perron 1/2 is tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de (rol)trap. De lift op spoor 3/4 op station Rotterdam Blaak richting Dordrecht is wel gewoon bereikbaar. Bij de botsing is gelukkig niemand gewond geraakt.

Reizigers die afhankelijk zijn van de lift om op en van het perron te komen, kunnen voordat zij gaan reizen bellen met NS Klantenservice 030-2357822 om een taxi te bestellen. De taxi brengt hen dan van/naar het eerstvolgende bereikbare station. Houd rekening met 30 tot 60 minuten extra reistijd. Plan je reis via een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner

Nieuwe lift

ProRail heeft de liftinstallaties op station Rotterdam Blaak recent nog vervangen door nieuwe. Dit was nodig omdat de levensduur van de liftinstallaties bijna ten einde was. De nieuwe lift naar spoor 1/2 was sinds 9 november 2021 weer in dienst. 

ProRail vindt het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Daarom werken we er ook hard aan om alle stations in Nederland voor iedereen toegankelijk te maken. We vinden het daarom heel vervelend dat reizigers op station Rotterdam Blaak opnieuw te maken krijgen met deze uitval.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers