Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Lift spoor 8 Haarlem niet toegankelijk

Nieuws

4 maart 2024
28 maart 2024, 08:59 uur

Bijgewerkt

ProRail gaat op station Haarlem de toegang tot de lift op spoor 8 verbeteren. De toegang is nu te smal en de helling naar de lift toe te steil. Als we klaar zijn wordt zelfstandig reizen makkelijker voor reizigers die afhankelijk zijn van de lift. Tijdens deze werkzaamheden is de lift niet toegankelijk. Dit geldt voor de periode van 18 tot en met 7 april.

Gevolgen voor reizigers

Tijdens de periode van de werkzaamheden is de lift op spoor 8 van dit station niet beschikbaar. Er kan, zo nodig, worden omgereisd via Haarlem Spaarnwoude, Overveen, Bloemendaal of Heemstede-Aerdenhout (extra reistijd tussen de 15 en 30 minuten). In sommige gevallen kan ook een reis gemaakt worden met een trein die niet op spoor 8 aankomt/vertrekt. De perrons, de vaste trappen en de hellingbanen blijven wel normaal in gebruik, ook tijdens de werkzaamheden. Plan je reis via een reisplanner.

Lift 8 in Haarlem blijft tot 7 april buiten gebruik. De afwerking van het plateau waar de lift op uit komt kost langer dan van tevoren is ingeschat.

Check de reisplanner Check de reisplanner

In 2026 ook werk aan de liften

Als voor reizigers het reizen per trein uitsluitend mogelijk is met behulp van de lift op perron 8, dan moet tijdens de werkzaamheden in- of uitgestapt op station Haarlem Spaarnwoude, Overveen, Bloemendaal of Heemstede-Aerdenhout. Vanaf daar kun je gebruik maken van een taxi naar (of vanaf) station Haarlem. ProRail betaalt de taxikosten. Wil je een taxi regelen? Dat kan via NS Klantenservice (030 751 5155).

Op station Haarlem vervangt ProRail in 2026 de liften. Hierdoor zal ook dan hinder zijn voor reizigers die afhankelijk zijn van de lift. De data van deze liftvervanging wordt, zodra bekend, gepubliceerd via onze website en via lokale berichtgeving op en rond de betreffende stations.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers