Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Liften en schilderwerk op station Haarlem Spaarnwoude

Nieuws

9 augustus 2019

ProRail bouwt op station Haarlem Spaarnwoude drie liften en twee hellingbanen. Daarmee verbeteren we de toegankelijkheid van het station. Gelijktijdig worden schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Maandag 12 augustus starten we met de voorbereidingen.

Schilderbeurt, liften en hellingbanen

De voorbereidingen op het schilderwerk beginnen aanstaande maandag. Een week later start de aannemer met de aanleg van de liften en de hellingbanen. Omdat we in het weekend van 7 en 8 september een kabelgoot aanleggen, wordt de Rijksweg A200 volledig afgesloten. In het weekend van 14 en 15 september wordt dag en nacht doorgewerkt en is treinverkeer niet mogelijk.

Toegankelijke stations

ProRail voorziet een groot aantal stations van liften en hellingbanen. Zo zorgen we ervoor dat mensen met een functiebeperking zo zelfstandig mogelijk kunnen reizen. 344 van de 402 stations zijn inmiddels toegankelijker gemaakt door het plaatsen van hellingbanen en/of liften. Tot 2022 gaan we nog eens dertien stations voorzien van liften.

Meer weten? Kijk dan op prorail.nl/toegankelijkheid.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers