Station Rotterdam Lombardijen krijgt nieuwe liften

Nieuws

20 september 2021

ProRail gaat op station Rotterdam Lombardijen de vier liftinstallaties vervangen door nieuwe. Dit is nodig omdat de levensduur van deze liftinstallaties bijna ten einde is. Het vervangen van de vier liften gebeurt in twee fases die elkaar overlappen. Dit betekent dat tussen 20 september 2021 en 10 maart 2022 de stationshal en de perrons niet of beperkt bereikbaar zijn met de lift.

Gefaseerde aanpak

We beginnen met de liften 1 en 4, dat zijn de liften van de ‘begane grond’ naar het stationsplein op -1. Deze worden tussen 20 september en 17 januari vervangen. Liften 2 en 3, die van niveau -1 naar de sporen op -2 gaan, vervangen we tussen 30 september en 10 maart 2022. De nieuwe liften worden hoger, sneller en duurzamer. De geplande levensduur van de nieuwe liften is 25 jaar.

Omreizen

Is reizen voor jou uitsluitend mogelijk met behulp van de liften op het station? Stap dan tijdens de werkzaamheden in- of uit op station Rotterdam Zuid of station Barendrecht. Om vanaf daar verder te reizen, kun je gebruik maken van een taxi. ProRail betaalt de taxikosten. Bestel de taxi via NS Klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 235 78 22. Houd rekening met extra reistijd tussen de 30 en 60 minuten.

80 liften, 30 stations

ProRail vervangt de komende tien jaar zo’n 80 liften op 30 stations door heel Nederland. In de regio staat de vervanging van de liften op stations Blaak, De Vink en Leiden Centraal op de planning. Wanneer de data van deze liftvervangingen bekend zijn, publiceren we deze op de website en via lokale berichtgeving op en rond de betreffende stations.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers