Nieuwe liften voor Station Rotterdam Blaak

Nieuws

16 september 2021

ProRail gaat op station Rotterdam Blaak de twee liftinstallaties vervangen. Dit is nodig omdat de levensduur bijna ten einde is. Het vervangen van de liften gebeurt na elkaar. Lift 1 naar perron 1 en 2 voor de trein richting Rotterdam CS vervangen we van 16 september tot 1 november. Lift 2 naar perron 3 en 4 voor de trein richting Dordrecht Centraal vervangen we van 1 november tot 14 december 2021. De perrons zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de (rol)trappen.

Omreizen

Is het reizen per trein voor jou uitsluitend mogelijk met behulp van de liften op het station, omdat je gebruik maakt van een scootmobiel, een rolstoel of reis je met een kinderwagen? Hou er dan rekening mee dat je moet omreizen. Je stapt tijdens de werkzaamheden uit op station Rotterdam Centraal Station of station Rotterdam Zuid. Om vanaf daar verder te reizen naar Station Blaak, kun je gebruik maken van een taxi. ProRail betaalt de taxikosten.

  • Lift 1 naar perron 1 / 2 in de richting van Rotterdam CS gesloten van 16 september tot en met 1 november 2021 > omreizen via station Rotterdam Zuid
  • Lift 2 naar perron 3 / 4 in de richting van Dordrecht CS gesloten van 1 november tot en met 14 december 2021 > Omreizen via station Rotterdam Centraal

Je kunt een taxi bestellen via NS Klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 030-2357822. Houd rekening met 30 tot 60 minuten extra reistijd. Plan je reis via de NS Reisplanner.

Gebruik de reisplanner

Liftvervangingen

ProRail vervangt de komende tien jaar zo’n 80 liften op 30 stations. In de regio Randstad Zuid staat de vervanging van de liften op de planning voor de stations Rotterdam Lombardijen, De Vink en Leiden Centraal. Zodra de data van deze werkzaamheden bekend zijn, publiceren we ze op deze website en in lokale media rond de betreffende stations.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers