Liften Spaarnwoude in gebruik genomen

Nieuws

Gepubliceerd op 2 juli 2020 - Laatste update: 8 september 2020 17:58 uur

De drie liften bij station Haarlem Spaarnwoude zijn klaar, goedgekeurd en inmiddels in gebruik genomen. Deze liften zorgen ervoor dat het station voor iedereen beter toegankelijk is. Maar vooral mensen met een beperking hebben er profijt van, want via de liften komen zij nu makkelijker bij de perrons en bij het busstation dat naast de snelweg ligt.

 

Er zijn ook hellingbanen gemaakt aan de kant van IKEA en naar de bushalte langs de N200. Daarnaast heeft de traverse een opknapbeurt gekregen. Het nieuwe schilderwerk zorgt voor een schone en frisse aanblik.

Officiële opening

Een officiële opening van de metamorfose van het station zit er natuurlijk niet in vanwege de coronamaatregelen. Wij hebben in overleg met de gemeente en de NS besloten deze uit te stellen tot het najaar. Uiteraard is dit alleen mogelijk als tegen die tijd openbare evenementen weer georganiseerd kunnen worden.

Toegankelijkheid

ProRail streeft er naar dat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen. Daarom worden stations aangepast voor mindervaliden. In 2030 moeten alle stations zelfstandig toegankelijk zijn.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers