Kijk live mee naar het inschuiven fietstunnel Zwolse Hessenweg

Nieuws

1 september 2022

In het weekend van zaterdag 3 tot en met maandag 5 september werken we 24 uur per dag op de bouwplaats bij de Hessenweg. Aannemer Dura Vermeer schuift in dit weekend de tunnel onder het spoor. Benieuwd hoe we dit doen? Kijk hier live mee. Het inschuiven doen we op zaterdag 3 september vanaf 16:15 uur.

Hoe schuiven we de tunnel in?

Bouwmanager Wim Leenders beschrijft de stappen één voor één. Eerst verwijderen we de twee sporen en het ballastgrind. Daarna graven we de spoorbaan af. We ontgraven ook de bouwput, zodat de kuil diep genoeg is voor het plaatsen van de tunnel. We leggen schuifbalken, tillen de tunnel iets op en schuiven de tunnel over een lengte van 40 meter in. Daarna gebruiken we zand om de lege ruimtes om de tunnel weer op te vullen. Als laatste bouwen we de sporen weer terug.

Feiten en cijfers: de tunnel is 35 meter lang, 8 meter breed, 4,3 meter hoog en weegt ongeveer 1300 ton.

Bekijk: Kijk hier live mee naar het inschuiven

Vechtdal Verbinding

Het project maakt deel uit van het project Vechtdal Verbinding van de Provincie Overijssel. Dit project omvat een groot aantal verbetermaatregelen in de infrastructuur rondom Zwolle, Dalfsen en Ommen. De fietstunnel is in de zomer van 2023 klaar voor gebruik.

Gevolgen voor het treinverkeer

In het weekend van zaterdag 3 tot en met maandagochtend 5 september rijden er bussen in plaats van treinen tussen Meppel en Zwolle. De NS raadt reizigers aan om voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Het treinverkeer start maandagochtend om 09:15 uur.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers