Maandag treinen over brug Zuidhorn

Nieuws

27 september 2017

De spoorbrug bij Zuidhorn begint vanaf maandag 2 oktober aan haar spoordienst. De eerste Arriva reizigerstrein vertrekt 5.59u uit Zuidhorn en zal er vlak daarna overheen rijden. Een prachtige mijlpaal! Vanaf de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 september sluit ProRail de sporen aan.

Laatste fase

De elegante bogen van de brug sieren de skyline van Zuidhorn al langer. Eerst nog vanaf de bouwlocatie langs het Van Starkenborghkanaal. De bouw startte in januari 2016. Afgelopen zomer waren we toe aan het invaren van de brug en sinds 8 juli ligt het bouwwerk op zijn plaats en vormt een nieuw herkenningspunt in het landschap. Nu is de laatste fase aangebroken en wordt de brug onderdeel van het spoornetwerk van Nederland. Komende dagen sluiten we de sporen aan en loopt het tracé over de nieuwe brug.

Bekijk: Topprestatie! Timelapse plaatsing spoorbrug Zuidhorn

Volgende stappen

Na deze aansluiting van de sporen volgen nog deze stappen:

  • Zaterdag 7 oktober, 07.00-19.00 uur verwijderen oude spoorbrug. Tijdens het verwijderen van de oude spoorbrug is de vaarweg gestremd.
  • Daarna tot eind december werken we aan de verwijdering van de oude landhoofden. 
  • Vanaf januari werken we aan damwanden. Daarmee is de bouw en bijbehorende sloop klaar.

Meer informatie op de projectpagina van deze brug: https://www.prorail.nl/projecten/spoorbrug-zuidhorn. Wilt u de eerste trein pakken die over de brug rijdt of checken hoe laat die komt? Raadpleeg de reisplanner!

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers