Mag het licht uit?

Nieuws

29 maart 2019

Op zaterdag 30 maart gaat tijdens Earth Hour om 20:30 uur op veel plekken één uur het licht uit voor de toekomst van de aarde. ProRail doet ook mee.

In de ProRail kantoren Inktpot en Tulpenburgh is het om 20.30 uur een uur donker. Ook het licht op het OCCR (Operationeel Controle Centrum Rail) gaat uit, alleen niet in het hele gebouw, want daar wordt 24/7 gewerkt. 

Toekomst van de aarde

Met deze actie vraagt het Wereld Natuur Fonds (WNF) aandacht voor energieverspilling en lichtvervuiling. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde.

ProRail verduurzaamt

Het spoor is één van de duurzaamste vormen van vervoer. En als spoorbeheerder kijkt ProRail voortdurend hoe het nóg duurzamer kan. Bijvoorbeeld door meer treinen over hetzelfde spoor te laten rijden en te zorgen voor een goede aansluiting op voor- en natransport. Verder werken we aan een minimale CO2-uitstoot door te besparen op het energiegebruik en stimuleren we dat materialen worden hergebruikt of in een andere vorm een nieuw leven krijgen. Ook wekken we daar we mogelijk energie op en willen we een goede buur zijn voor onze omgeving. Zo willen we bijdragen aan een prettige leefwereld voor mens, dier en natuur.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers