Martine Lanser nieuwe directeur HR

Nieuws

15 november 2023

Martine Lanser start per half januari als directeur Human Resource bij ProRail. De afgelopen vijf jaar werkte ze bij Akzo Nobel in verschillende functies, waaronder als Internationaal HR Directeur Operations.

Rijke ervaring en kennis

John Voppen, CEO ProRail: "Wij kijken uit naar de komst van onze nieuwe HR-directeur, Martine Lanser. Haar rijke ervaring, kennis van alle onderdelen van het HR-vak, nieuwsgierige en positieve instelling maken haar een waardevolle aanwinst voor ProRail."

"Ik heb er het volste vertrouwen in dat Martine samen met de afdeling HR een essentiële bijdrage zal leveren aan de volgende stappen van onze ambitie om een fantastische organisatie te zijn en blijven om in te werken. Graag heten wij haar begin volgend jaar van harte welkom en wensen haar alvast veel plezier en succes in haar nieuwe functie."

Haar rijke ervaring, kennis en nieuwsgierige en positieve instelling maken haar een waardevolle aanwinst voor ProRail.

John Voppen CEO bij ProRail

Internationaal georiënteerd

Martine is zeer internationaal georiënteerd. Zo werkte ze eerder als change manager bij een waterleidingbedrijf in Australië. Ook werkte ze daar als People & Culture manager en manager business improvement bij Transdev. Ze studeerde Human Resource Management aan de Tilburg University en aan de Nyenrode Business University.

"Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen bij ProRail en samen met het HR en HFM en alle betrokken ProRailers te werken aan het behalen van de strategie van Spoor naar morgen", vertelt Martine over haar nieuwe baan. "Ik vind het mooi om onderdeel van een organisatie te mogen zijn die zo in het hart van de Nederlandse samenleving staat en gericht is op het verbinden, verbeteren en verduurzamen van het spoor."

Over de afdeling

Bij ProRail dragen meer dan 5500 medewerkers bij aan de mobiliteit van Nederland; zij vormen onze belangrijkste ‘asset’ in het realiseren van onze prestaties. Onze HR-ambitie is om van ProRail een fantastische organisatie te maken om in te werken. Een organisatie die mensgericht is en waar bevlogenheid ruimte en mogelijkheden krijgt.

Martine volgt Raymond van Hattem op. Hij verruilde in september van dit jaar ProRail voor de functie van directeur HR bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers