Meer plekken voor de fiets op station Sassenheim

Nieuws

14 juli 2023

Bij het station Sassenheim zijn er nu meer plekken om je fiets te parkeren. De bouwwerkzaamheden zijn klaar en vanaf half juli kun je gebruikmaken van de nieuwe fietsenstalling. Er zijn maar liefst 1542 plekken beschikbaar, dus er is genoeg ruimte voor reizigers die hun fiets willen stallen.

Veilige fietsenstalling

Dit is een belangrijke mijlpaal die bereikt is door de samenwerking tussen de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Teylingen en ProRail. We hebben er hard aan gewerkt om deze verbeterde fietsenstalling te realiseren.

Je kunt nu al gebruikmaken van de extra fietsparkeerplekken, maar de komende tijd zullen er nog extra beveiligingsmaatregelen worden genomen, zoals hekken, bewakingscamera's en toezichthouders. Op die manier parkeer je je fiets veilig. Ook wordt er speciale aandacht besteed aan het voorkomen van fietsdiefstal. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt houden een oogje in het zeil, wat zorgt voor een veiliger omgeving voor fietsers.

Fietsparkeren

Op de fiets naar het station. Veel treinreizigers doen het al en dat aantal groeit. Wij vinden het belangrijk dat reizigers hun fiets goed kwijt kunnen op het station. En ze ook weer makkelijk terug kunnen vinden. ProRail werkt nauw samen met NS en gemeenten om op een slimme manier meer ruimte te maken voor de fiets.

Lees meer over dit onderwerp Lees meer over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers