Meer ruimte voor de fiets op station Geldermalsen

Nieuws

15 april 2024

Begin mei starten ProRail en de Gemeente West Betuwe met de aanleg van een nieuwe fietsenstalling bij station Geldermalsen. Dit is onderdeel van het landelijk programma Fietsparkeren bij stations.

600 extra plekken

Er komt een nieuwe fietsenstalling, waarmee we 600 extra fietsparkeerplekken creëren bij het station. In deze nieuwe stalling is ook ruimte voor kratfietsen en scooters. Dat betekent dat er straks weer een goede voorziening ligt om de groei van OV-mobiliteit mogelijk te maken.

Om het station en de routes ernaartoe goed bereikbaar te houden, werken we in fases. Eind april plaatsen we eerst een tijdelijke fietsenstalling die vanaf begin mei open is. Daarna verwijderen we de oude fietsenstalling en starten we met de bouw van de nieuwe fietsenstalling. Eind 2024 gaat de nieuwe stalling open. Daarna halen we de tijdelijke stalling weer weg en krijgt het stationsplein een nieuwe inrichting.

Meer informatie

Meer weten? Voor actuele informatie over de voortgang, inzage in de planning of eventuele vragen kun je terecht op de website van de gemeente West Betuwe. Hier lees je meer over fietsparkeren bij stations.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers