Megaklus rond Schiphol gestart

Nieuws

16 november 2018

Vrijdagochtend zijn ProRail en aannemer Strukton Rail begonnen met werkzaamheden bij Hoofddorp, waardoor geen treinverkeer mogelijk is tussen Leiden en Schiphol Airport. Zaterdag en zondag gaan we ook aan de slag op Schiphol en bij Amsterdam. Er rijden snelbussen in plaats van treinen. Check de Reisplanner vóór vertrek.

Honderden mensen tegelijk aan het werk

Het spoor rond Schiphol en Amsterdam wordt zeer intensief gebruikt. Het moet dus goed onderhouden worden. En op zijn tijd moet je het spoor vernieuwen. Door grote onderhouds- en verniewingswerkzaamheden slim te combineren wordt de hinder voor reizigers zoveel mogelijk beperkt.

Rond Schiphol en Amsterdam werken ProRail en aannemers van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november op heel veel locaties tegelijk aan het spoor. In totaal zijn honderden mensen aan het werk, dag en nacht. Een pittige logistieke opgave.

Wat gaan we doen?

Tussen Amsterdam en Sloterdijk vernieuwen we zes wissels en 1300 meter spoor. Voor het transport van de wissels zetten we zware kranen in, zoals de Kirowkraan, de grootste spoorkraan in Nederland. Totaal zijn hier zo'n vijfhonderd personen mee bezig.

Op station Amsterdam Sloterdijk passen we de perronhoogte aan, zodat alle reizigers gelijkvloers kunnen in- en uitstappen. Op station Schiphol vernieuwen we de stroomvoorziening. Bij Hoofddorp plaatsen we enkele 'overloopwissels', waarmee tussen twee parallelle sporen van spoor kan worden gewisseld. Er ontstaat zo meer ruimte op het spoor. Al met al best een grootscheepse klus dus.

Impact werkzaamheden groot

De werkzaamheden zijn ingrijpend en de impact op het treinverkeer is groot. Door de centrale ligging van Schiphol en diverse werkzaamheden in de rest van het land, geldt op diverse trajecten in Noord-Holland en Flevoland ook een aangepaste dienstregeling met omreizen, extra overstappen en soms ook minder treinen.

We adviseren reizigers hun reis van tevoren te plannen via een reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers