Meters maken voor uitbreiding opstelterrein Eindhoven

Nieuws

19 januari 2021

Vanaf 25 januari werken ProRail en aannemer Dura Vermeer 17 dagen lang non-stop aan de uitbreiding van het opstelterrein in Eindhoven. Het is de eerste van drie periodes dit jaar waarin er 24 uur per dag wordt doorgewerkt.

Meer ruimte nodig

Ondanks Corona neemt het aantal treinreizigers de komende jaren flink toe. Met de groei van het treinverkeer is er meer ruimte nodig om treinen op te stellen en schoon te maken. Daarom laat ProRail de capaciteit van het opstelterrein in Eindhoven vergroten en moderniseren. 

De treinen blijven gewoon rijden

Een deel van de werkzaamheden kan alleen maar worden uitgevoerd als een aantal sporen op het opstelterrein langere tijd buiten dienst wordt genomen. Deze keer, van maandag 25 januari tot en met zondag 14 februari 14:00 uur,  heeft dat geen gevolgen voor het doorgaande treinverkeer. De volgende werkzaamheden worden dan uitgevoerd:

  • Het vernieuwen van meerdere sporen en zeven wissels.
  • Vernieuwen van de bovenleiding.
  • Het aanbrengen van servicepaden.
  • Voltooien laatste gedeelte geluidsscherm langs de Fuutlaan.
  • In gebruik nemen van het nieuwe onderstation dat stroom levert voor de bovenleiding en de bestaande NS werkplaats.

Nog twee periodes

Van woensdag 21 april tot en met maandag 26 april 05:00 uur staat een tweede periode gepland van vijf dagen en in november volgt nog een periode van vier dagen. In deze perioden zal er een gedeelte van de tijd geen treinverkeer mogelijk zijn van en naar Eindhoven en wordt er vervangend busvervoer ingezet.

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer 

Als alles loopt volgens plan zijn de werkzaamheden eind 2022 gereed zodat er meer treinen op een efficiënte en veilige manier kunnen worden schoongemaakt en geïnspecteerd. Met deze uitbreiding van de capaciteit  draagt ProRail bij aan het verbeteren van de bereikbaarheid van Eindhoven en het vergroten van de kwaliteit van spoorvervoer in het kader van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers