Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Mijlpaal onderdoorgang Tricht

Nieuws

16 april 2019

Aanstaand weekend (20, 21 en 22 april) schuiven we in Tricht een betonnen plaat van ruim 600.000 kilo in de spoorbaan. Dit zogeheten spoordek wordt het dak van een nieuwe tunnel. Tijdens de werkzaamheden ligt het treinverkeer stil.

Tricht krijgt een onderdoorgang omdat we naast de twee bestaande sporen in het dorp, een derde spoor bouwen. Door de aanleg van dit derde, extra spoor hoeft de trein tussen Geldermalsen en Dordrecht straks niet langer het spoor Geldermalsen – Utrecht te kruisen. Dit is veiliger en zorgt voor een betrouwbare dienstregeling. Bovendien kunnen er tussen Utrecht en Geldermalsen in de toekomst meer treinen gaan rijden. Het werk is onderdeel van het project PHS (programma hoogfrequent spoorvervoer) Geldermalsen. 

Milimeterwerk

De afgelopen maanden heeft de bouwcombinatie De Lingense Alliantie (Dura Vermeer, Mobilis en ProRail) naast het spoor een grote betonnen plaat gebouwd. Dit zogeheten spoordek moet circa 18 meter verplaatst worden. De werkzaamheden in Tricht starten met het opbreken van het spoor en het graven van een groot gat. Vervolgens schuiven we de betonnen constructie op schuifbanen in de spoorbaan. Het spoordek moet op de millimeter nauwkeurig worden neergelegd. Pas als de plaat goed ligt, bouwen we het spoor weer terug zodat de treinen er vanaf dinsdag 23 april overheen kunnen rijden. 

Kijken naar de werkzaamheden? 

Rondom de bouwplaats in Tricht is helaas heel weinig ruimte. Daarom zijn de werkzaamheden in dit geval alleen te volgen via een webcam. Deze is te vinden op de site van de Lingense Alliantie

Gevolgen treinverkeer

Op zaterdag, zondag en maandag is er geen treinverkeer mogelijk. Kijk voor alternatieve (om)reismogelijkheden op www.ns.nl.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers