Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Minder treinen tussen Rotterdam en Den Haag door scheur in wissel

Nieuws

16 februari 2023

Er reden op 16 februari 2023 minder treinen tussen Rotterdam en Den Haag. Ongeveer een derde van het normale aantal treinen reed. Dit kwam door een scheur in een wissel nabij Schiedam. In de avond en nacht van 16 op 17 februari is het wissel gerepareerd en rijden treinen weer volgens dienstregeling.

Update | 17 februari, 10:00 uur

In de avond en nacht van 16 op 17 februari is het wissel hersteld. De treinen rijden daarom weer volgens dienstregeling. 

Update | 19:00 uur

Het herstel van het wissel in Schiedam wordt vanavond vanaf 20:00 hersteld. Vannacht werd er een scheurtje in het wissel geconstateerd. De verwachting is dat het herstel tot ongeveer 01:00 uur gaat duren. Gedurende deze periode is er geen treinverkeer mogelijk op het traject. Reizigers kunnen gebruik maken van alternatief vervoer. 

 

Bericht | 10:00 uur

De treinen die wel over het wissel rijden, rijden langzamer dan normaal. Dat is om de veiligheid te garanderen. Daardoor kunnen er ook minder treinen rijden. Er rijden bussen tussen Delft Campus en Rotterdam ter ondersteuning van de treindienst. Ook de metro rijdt nog.

We willen het wissel zo snel mogelijk repareren. Dat is een tijdrovende klus, omdat er onderdelen, materieel en reparateurs naar de plek moeten komen. Het herstel vereist specialistisch personeel. Helaas bleek dit niet op korte termijn beschikbaar om het wissel vandaag overdag te repareren. Normaliter vindt dit herstel in de nacht plaats. We hopen dat dit ook vannacht lukt. 

We updaten dit bericht als bekend is wanneer de reparatie uitgevoerd gaat worden. Bekijk voor je vertrek een reisplanner, om op de hoogte te zijn van actuele vertrektijden.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers