Mobiel bereik op Utrecht Centraal verbeterd

Nieuws

23 januari 2020

T-Mobile, Vodafone en KPN hebben samen met ProRail en NS een nieuw toekomstbestendig netwerk voor mobiele communicatie geplaatst op station Utrecht Centraal om het mobiele bereik te verbeteren.

Toekomstbestendig systeem

Door verbouwingen en de toegenomen drukte op het grootste treinstation van Nederland was het mobiele bereik er niet optimaal. Daarom was een upgrade hard nodig. Er is een volledig nieuw toekomstbestendig systeem geïnstalleerd dat zelfs geschikt is voor de nieuwe generatie mobiele netwerken, zoals 5G. Hierdoor is de mobiele dekking en de capaciteit van het systeem nu een veelvoud van wat het eerst was. De komende weken wordt het netwerk intensief gemonitord en geoptimaliseerd wanneer dat nodig is.

Speciaal ontworpen antennekappen

Er zijn nieuwe antennekappen geplaatst. Bij het plaatsen was ook Bureau Spoorbouwmeester nauw betrokken. Bij ver- en nieuwbouw van stations zorgen zij ervoor dat dit gebeurt conform het ontwerp- en vormgevingsbeleid van de spoorsector. De speciale kappen komen ook op andere Nederlandse stations. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers