Nachtelijke werkzaamheden Oldenzaal

Nieuws

21 juni 2023

Om de Intercity Berlijn sneller te laten rijden, zijn aanpassingen bij station Oldenzaal nodig. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor zijn al gestart. De werkzaamheden vinden vooral overdag plaats, maar we werken op 11 en 12 juli ook in de nacht.

Voorbereidingen

Station Oldenzaal krijgt een extra perron en spoor. Voorbereidingen voor de bouw daarvan, treffen we nu. We verleggen bijvoorbeeld kabels en leidingen in de grond. Maar doen ook grondonderzoek, om te kijken hoe de ondergrond er uitziet en hoeveel gewicht die kan dragen. Deze voorbereidende werkzaamheden vinden vooral overdag plaats.

Om ruimte te maken voor het extra spoor en perron moet de bestaande bovenleiding worden aangepast. Deze werkzaamheden kunnen alleen uitgevoerd worden wanneer er geen treinen rijden. We werken in de nachten van maandag 10 op dinsdag 11 juli en dinsdag 11 op woensdag 12 juli aan de bovenleiding bij Oldenzaal.

Onderhoud

We combineren deze werkzaamheden met onderhoudswerkzaamheden aan het spoor en de wissels op de zogenoemde wisselstraat, net voorbij de Landrebenlaan (richting Duitsland). Hieraan werken we in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli.

De werkzaamheden kunnen zorgen voor hinder in de omgeving in de vorm van geluid, trillingen en licht.

De trein naar Berlijn

Op station Oldenzaal komt een extra perron en een stuk spoor in het verlengde van het busstation (aan de oostzijde van het stationsgebouw). Op dit perron kan straks de regionale trein stoppen op het moment dat de Intercity Berlijn het station passeert. Om het spoor en perron aan te sluiten op het bestaande spoor, komt er ter hoogte van het einde van het busstation een nieuwe wissel.

Lees over dit project Lees over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers