Nachtelijke werkzaamheden station Groningen

Nieuws

13 augustus 2020

Op en rond station Groningen vinden momenteel sloopwerkzaamheden plaats. In juli is Strukton Civiel gestart met het opruimen van het stationsgebied. Dit is nodig om later dit jaar te kunnen starten met de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd, maar in de aankomende weken werkt de aannemer ook 's nachts.

Tijdelijke perronkappen

Van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus en van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 28 augustus werkt Strukton op station Groningen in de nachten tussen 21:00 en 06:00 uur. Op de perrons worden de tijdelijke perronkappen geplaatst. Dit gebeurt 's nachts, zodat de aannemer veilig kan werken en de reizigers er geen last van hebben.  De aan- en afvoer van materialen gaat via de noordzijde (via de Kiss and Ride) en gebeurt overdag.

Omgevingsapp

Wilt u meer lezen over de nachtelijke werkzaamheden? Vanaf 1 juli is de Omgevingsapp van Groningen Spoorzone live. Via de Omgevingsapp blijft u op de hoogte van actuele werkzaamheden, wetenswaardigheden en beelden van de bouw. De app van Groningen Spoorzone is te downloaden via de App Store en Google Play Store onder De Omgevingsapp.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers